A projekt legnagyobb költségvetésű aktivitása a rossz állapotú régi kazánház átépítése egy többfunkciós sport- és szabadidőközponttá (viacúčelové športovo – rekondičné zariadenie).

 

Az előkészítési fázisban tűzbiztonsági, higiéniai és egyéb praktikus okokból szükséges volt egy megvalósítási terv megrajzolása, majd következett a közbeszerzési eljárás, amelynek nyertese a komáromi Creacom, s.r.o. generálkivitelező cég lett. Ahhoz, hogy a sportközpont a szoros határidőre elkészüljön, a fővállalkozó és az alvállalkozók munkája mellett szükséges volt a Reménység felépülő klienseinek önkéntes munkája.

 

A teljes külső és belső rekonstrukción átesett épület középső magas részében kapott helyett a sportpadlóval borított kis tornaterem focikapuval, röplabdahálóval, kosárlabdapalánkkal, bordásfallal, svédszekrényekkel és padokkal felszerelve. A tornateremtől jobbra található a asztalitenisz-terem két új asztallal, az épület jobb szélén pedig a konditerem helyezkedik el a következő gépekkel ellátva: futópad, haspad, fekvenyomópad, spinning bicikli, taposógép, edzőtorony és állítható kézisúlyok. Az épület bal szárnyában találhatók az öltözők és a szociális helyiségek.

 

A többfunkciós sport- és szabadidőközpont az utca felőli bejáraton keresztül a község lakossága, iskolásai számára is nyitva áll előre egyeztetett időpontokban.