2018. december 20-án a Nagykeszi Kultúrházban rendeztünk meg a „Drogfüggők küzdelmei“ című határon átnyúló projektünk zárókonferenciáját. A havazás miatt a vártnál kevesebben jelentek meg, és csúszással is kezdődött a program, de a színvonalon nem esett csorba.

 

Az eseményt Szőcs Kálmán, a Nádej – Reménység, n.o. igazgatója nyitotta meg hálával teli beszédével, majd Oláh Péternek, a Megálló Csoport Alapítvány elnökének adta át a szót, aki a két intézmény közötti több éves gyümölcsöző együttműködésre helyezte a hangsúlyt. Csóka Lajos, Nagykeszi község polgármestere büszkeségét fejezte ki, hogy szervezetünk a sok befektetett munka eredményeképp a község szerves részévé vált. Nagy József, európai parlamenti képviselő is megtisztelt minket jelenlétével, és az európai uniós pályázati lehetőségeket hozta hozzánk közelebb. Őt Majzik Balázs, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság osztályvezetője követte, aki kiemelte, hogy Magyarország a kábítószerügy terén is egységes magyarságban gondolkodik. Az első blokkot Kovács Erika, a pozsonyi Drogfüggőség Kezelő Központ tapasztalt gyógypedagógusa zárta „Függőség, szabadság” című előadásával.

 

A szünet után Jánoska Tibor és Denisa élő zenével teremtettek karácsonyi hangulatot a teremben, majd Szőcs Dávid és Havasi Péter, a két partner projekt menedzsere bemutatta a hallgatóságnak magát a megvalósított projektet. Fotókkal színesítve prezentálták a támogatási programot, a projekt céljait, célcsoportjait, az egyes aktivitásokat (tapasztalatcsere, prevenciós kampány, szakmai kerekasztalok, oktatás és a rekonstrukció), végül a projekt számszerűsíthető eredményeit. Az ínyenc svédasztalos megvendégelésről a Rév – Magyar Kultúra Háza gondoskodott. Hálásak voltunk, hogy a közigazgatási, oktatási, egyházi és civilszervezetek képviselői mellett sokan megjelentek a felépült szenvedélybetegek közül is családjukkal, akik élő példái annak, hogy munkánknak továbbra is van értelme.