2018. február 26-án 14.00 órai kezdettel a Selye János Egyetem Református Teológiai Kara adott otthont a Nádej – Reménység n.o. és a Megálló Csoport Alapítvány közös szakmai kerekasztal beszélgetésének.

 

A házigazda Református Teológiai Kar nevében Mgr. Görözdi Zsolt, Th.D. a Kari Szenátus elnöke üdvözölte az egybegyűlteket. Mgr. Szőcs Kálmán, a Nádej – Reménység igazgatója bevezetőjében mutatta be a projektet, amely a „Struggle of Addicts on Drugs“ hivatalos címet viseli és az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program támogat. Ennek keretein belül az idei évben több állomásos szakmai eszmecserének lesz a helyszíne a Selye János Egyetem. Tartalmas volt PaedDr. Strédl Terézia, PhD. „Betekintés a függőségbe” című előadása, amely alapjául szolgál a drogprevencióban és a függőségben levők kezelésében érintett szakemberek részére szervezett szakmai kerekasztalnak. A szakmai kerekasztal célja a problémák feltérképezése, a hatékony tapasztalatok megosztása és az együttműködés erősítése.

 

Fény derült arra is, hogy Komárom városa és a régió is küzd a felvázolt problémákkal, így hiánypótlónak is bizonyul a szakmai párbeszéd elindítása.