A projekt negyedik aktivitása keretében a kliensek tanulmányútjának második fordulója a Reménységbe vezetett, amikor is a Megálló 10 fiatalja és 2 segítője kapcsolódott be két napra szlovákiai partnerének életébe.

 

A Megálló csapata igazi vidéki hangulatba érkezett, ugyanis a vidéki munkák tanfolyamon szóban, majd pedig testközelből ismerkedhettek meg a falusi disznóvágással, amely a délelőtti és a délutáni munkaterápia programja volt a Reménységben. A közös ebéd után kosarazásra, ismerkedésre, informális beszélgetésre nyílt lehetőség, délután pedig egy rendhagyó irodalom terápiás csoport következett, amelyen Oláh Ilona, Pro Urbe- és Magyar Örökség-díjas, Vitézi Rend tagjává avatott nyugalmazott tanárnő osztott meg Jókai Mórról és Komáromról ritka érdekes információkat. Ezt közös éneklés és zenélés követte a szerdai bibliaórán gyakorolt énekekből.

 

Másnap, bentlakásos terápiás közösség lévén, korán indult a nap, a reggeli tornát, a reggelit, a rövid áhítatot és a takarítást követően 8:00 órakor önismereti csoportra ültünk körbe, amelyen egymás és önmaga megismerése céljából mindenki megosztott magából valami egyedit. A délelőttöt sportolással töltöttük, mégpedig az elmaradhatatlan közös focival, ezúttal az időjárás miatt tornateremben. A disznótoros káposzta még jobban összehozta a társaságot, ebéd után pedig egy záró csoportot tartottunk, amelyen mindkét szervezet kliensei és szakemberei megosztották, hogy mi mindennel gazdagodtak a tanulmányút során. A kandalló nyújtotta otthon melege és a családias hangulat maradandó élményt nyújtott minden résztvevő számára.