A projekt negyedik számú aktivitása, a kliensek tanulmányútja Budapesten, a Megálló Csoport Alapítványnál vette kezdetét. A Reménység 10 terápiában résztvevő szenvedélybetegből és 2 segítőből álló csapattal utazott el magyarországi partneréhez, hogy két napon át személyesen is megtapasztalja módszereit.

 

Az első nap ismerkedéssel kezdődött, majd ebéd után közös focival folytatódott, amely a csapatépítést, az önismeretet, a sikerek és kudarcok feldolgozását elősegítő terápiás eszköz. Fennállásának 20. születésnapja alkalmából „Megálló est” volt a közös program, amelyen felléptek többek között a Ráckeresztúri Tinirehab fiatal kliensei, a Megálló színház tréningjének fiataljai, valamint zene csoportjának oktatója és énekesnője, egy felépült függőkből álló spontán „megállós” együttes, amelybe Kiss Tibor, a Quimby együttes frontembere is bekapcsolódott. A kiválasztott ütős és csörgő hangszerekkel az összes kliens részese lehetett a közös zenélésnek, a Megálló zeneterápiás csoportjának, vagyis a „Zörgő körnek” módján.

 

Másnap a közös reggelit követően városnézésre indult a csapat. Az esős őszi idő nem riasztotta el a társaságot, hogy a kétórás séta alatt megtekintse a főváros látványosságait a Duna két partján. Délelőtt 11.00 órától önsegítő csoportra gyűltünk össze a pincében kialakított tágas helyiségben. A pontosan lefektetett szabályok mentén vezetett, bensőséges légkörű csoportban mindenki megoszthatta belső állapotát, és azt, hogy mit visz el az aznapi csoportból. Az esős idő miatt ebéd után egy témába vágó filmet néztünk meg közösen, majd egy záró csoportra ültünk körbe, ahol mindkét szervezet kliensei és segítői elmondták, hogyan élték meg a közösen eltöltött két napot.