A Nádej – Reménység nonprofit szervezet és a Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért elnevezésű közös pályázatának első szakmai állomására került sor a komáromi Selye János Egyetemen.

2018. február 26-án a Selye János Egyetem Református Teológiai Kara adott otthont a Nádej – Reménység nonprofit szervezet és a Megálló Csoport Alapítvány közös szakmai kerekasztal beszélgetésére. A házigazda Református Teológiai Kar nevében Görözdi Zsolt, a Kari Szenátus elnöke üdvözölte az egybegyűlteket.

Szőcs Kálmán, a Nádej – Reménység igazgatója bevezetőjében mutatta be a projektet, amely a „Struggle of Addicts on Drugs“ hivatalos címet viseli és az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program támogat. Ennek keretein belül az idei évben több állomásos szakmai eszmecserének lesz a helyszíne a Selye János Egyetem.

Tartalmas volt Strédl Terézia „Betekintés a függőségbe” című előadása, amely alapjául szolgál a drogprevencióban és a függőségben levők kezelésében érintett szakemberek részére szervezett szakmai kerekasztalnak. A szakmai kerekasztal célja a problémák feltérképezése, a hatékony tapasztalatok megosztása és az együttműködés erősítése.

A rendezvényen fény derült arra is, hogy Komárom városa és a régió is küzd a felvázolt problémákkal, így hiánypótlónak is bizonyul a szakmai párbeszéd elindítása.


Forrás: Hirek.sk